About Mey

In 2013 studeerde Meyline Schuurs af als uitvoerend danseres aan het Albeda Dans College in Rotterdam. De eerste jaren in het danswerkveld waren vooral gericht op het lesgeven en uitvoerend dansen. Al snel merkte zij dat ze haar focus wilde leggen op het maken van choreografieën. Ze deelde deze passie met één van haar beste vrienden, Virgil Oehlers. Mede door hem heeft zij haar pad gevonden in de wereld van choreograferen.

Zo heeft ze als choreograaf gewerkt met diverse artiesten zoals o.a Kraantje Pappie, Ronnie Flex, Jandino Asporaat, Sharon Doorson, Tabitha, Broederliefde, Bente en met verschillende brands zoals o.a Kinki Kappers, Vrienden van Amstel Live, Coolcat, UEFA, Fresh ‘N Rebel. Door zulke uiteenlopende opdrachten heeft zij veel ervaring kunnen opdoen en ook haar eigen werkwijze/stijl kunnen ontdekken.

Nu zou zij zichzelf omschrijven als nuchtere Rotterdamse choreografe, die haar inspiratie uit de stad haalt. De verschillende kleuren, culturen, geluiden en smaken hebben invloed bij het creëren van haar concepten en choreografieën. Als choreografe staat zij het meest in haar kracht wanneer zij haar expertise kan verbinden aan kunstenaars/merken/artiesten en het verhaal kan vertalen naar dans en beweging.